Създай своя светлинна рисунка с АЛОС

Център за неформално образование и културна дейност АЛОС в своето участие по време на ЕкоДизайн Прет-А-Порте ще представи образователни инициативи в сферата на съвременните визуални изкуства. Ще бъдат демонстрирани 5 допълващи се модула с акцент на арт инсталации и художествени намеси в градска среда.


Модул  1 - Изложба ГРАДАРТ
Арт инсталации за художествени намеси в градска среда. Чрез нея участниците и посетителите на  ЕкоДизайн Прет-А-Порте ще имат възможност да се запознаят с художествени акции, осъществени от център АЛОС в градската среда на редица български градове. Изложбата включва широкоформатни принтове с фотографии на художествени инсталации реализирани в рамките на образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“

Работите са създадени в работилници с участието на ученици от училищата по изкуствата към Министерството на културата. Повечето от представените арт инсталации са част от по големи културни събития сред които „Нощ на музеите и галериите“ в Пловдив, „Чудомировите дни“ в Казанлък; фестивалите „Включи града“ в Бургас, „Локация Център“ в Габрово, „Български фестивал на сливата“ в Троян, „Арт лято“ във Велико Търново. Бяха показани и реализации от Трявна, Русе и Варна.


Модул  2 - Арт инсталация ЕкоДизайн
Специално създадена за изложението ЕкоДизайн Прет-А-Порте, арт инсталацията ще е обвързана с мисията и целитке на събитието. Основните елементи ще са художествени обекти, облечени с текстил и други материали. 




Модул  3 - Филм АРТ ИНСТАЛАЦИИ НА ОТКРИТО
Кратки видеа на документация от проведените творчески работилници, демонстриращи процеса на създаване на арт инсталации на открито в градската среда на 10 града в България. Филмът ще е специално изработен на целите и философията на изложението ЕкоДизайн Прет-А-Порте.



Модул  4 - Изложбен щанд на АЛОС
Център за неформално образование и културна дейност АЛОС ще представи стъпките, чрез които следва своята мисия на всички посетители и участници в ЕкоДизайн Прет-А-Порте. Ще се запознаете с образователните алтернативи за подготовка на артисти, формиране на публики и стимулиране на културен контекст. Ще разберете как АЛОС
насърчава връзки между артисти, културни мениджъри, НПО, институции и бизнес за поддържане на културни мрежи.


Модул  5 Творческа работилница РИСУВАНЕ СЪС СВЕТЛИНА
В предварително обособено тъмно пространство всеки посетител може да създаде своя светлинна рисунка или да се включи в обща light-painting творба, която да бъде заснета и принтирана на момента. Всеки участник може сам да „изрисува“ и промени заобикалящото пространство, създавайки светлинни ефимерни образи и обекти. В рамките на 5 минути след заснемането, участниците ще могат да се сдобият с хартиено копие на своята собствена светлинна рисунка. Разгледайте светлинните рисунки от творческа работилница по повод Европейската нощ на музеите`2015  в София.


Последвайте ЕкоДизайн Прет-А-Порте в социалните мрежи
или се абонирайте са нашия бюлетин